Cuscús amb vinagreta de menta
Va arribant la calor i és moment de pesar en amanides refrescants. Guanyen punts aquelles que podem deixar fetes a la nevera abans d'anar a la platja. Aquesta setmana us en proposo una amb cuscús i vinagreta de menta. Jo he triat pebrot verd, ceba tendra i poma àcida per acompanyar-la, però la podeu condimentar amb el que volgueu, les possibilitats són infinites. I us quedarà sempre bé si feu cas a la presidenta de la lliga 'posem un rajolí de llima per quasi tot', que sóc jo...
Ingredients (plat únic per a dues persones)
250 g de cuscús
250 ml d'aigua
sal
oli
un dau de mantega salada, d'uns dos centímetres
2 pebrots verds
6 cebes tendres
1 poma àcida
1 llima espremuda
50 ml oli
10 ml de reducció de vinagre de Mòdena
1 cullerada sopera de mostassa de Dijon
15 fulles de menta
Poseu l'aigua el foc en una olla, amb sal i un fil d'oli. Quan arrenqui el bull aboqueu-hi el cuscús i retireu-lo del foc. Remeneu-lo i deixeu-lo reposar deu minuts, fins que es begui l'aigua. Passats els tres minuts, poseu-hi la mantega i retorneu l'olla al foc, fins que es desfaci. Aboqueu el cuscús en un bol i remeneu-lo amb una forquilla, que els grans us quedin el mínim d'enganxats possible. Reserveu el cuscús a la nevera.
Talleu la ceba tendra i el pebrot a dauets petits, tan petits com pugueu, i passeu-los per una paella amb una mica d'oli calent. Afegiu-hi un rajolí del suc de la llima que haureu espremut, una quarta part. Un cop la ceba agafi una mica de color, traieu-ho del foc i reserveu-ho. Peleu i talleu la poma a daus petits i poseu-los en un bol amb un altre quart del suc de la llima. Remeneu-la bé, que quedi ben amarada. Traieu el cuscús de la nevera, afegiu-hi la ceba, el pebrot i la poma i remeneu-ho bé. Podeu tornar-ho a posar a la nevera fins a l'hora de menjar.
Ara només us faltarà la vinagreta. Poseu al got del túrmix l'oli, la reducció de vinagre de Mòdena, la cullerada de mostassa, la menta i la meitat del suc de llima que encara teniu. Integreu-ho bé amb el robot, un parell de minuts, i, si encara no és hora d'entaular-vos, guardeu la vinagreta dins un pot a la nevera. A l'hora de servir només us caldrà remenar-lo i tirar la vinagreta sobre el cuscús. Fresquet, fresquet...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada