Travessa l'oceà
6 bons restaurants llatinoamericans de Barcelona
Seleccionem 6 restaurants de Barcelona on disfrutar de la cuina llatinoamericana
Barcelona acull cada vegada més restaurants llatinoamericans. Gairebé es podria viatjar de país en país sense sortir de la ciutat. Seleccionem sis restaurants perquè disfrutis d'uns plats com si haguessis travessat l'oceà en un tres i no res.
1. PERÚ: YAKUMANKA
M'estic desenganxant de les croquetes, cosa que en aquesta ciutat és impossible perquè la temptació del somnífer es presenta a cada carta. Vaig entrar a Yakumanka amb la seguretat que era un espai lliure d'estupefaents, però Gastón Acurio havia insistit al seu soci Alonso Ferraro -al capdavant del local amb Mari Carmen Morales- i al cuiner César Bellido que... Llegiu-ne més sobre el restaurant Yakumanka.
Adriana i Adnaloy Osío, al restaurant veneçolà Caña de Azúcar.
2. VENEÇUELA: CAÑA DE AZÚCAR
L''arepa de asado negro' és el plat que millor representa les ambicions d'Adnaloy Osío, caraquenya al capdavant del restaurant Caña de Azúcar amb la seva germana Adriana, que es responsabilitza de les postres. ¿Per què? Perquè conté les dosis de memòria i canvi per ser un plat amb arrel, en aquest cas, veneçolana, però que es defensa sol, sense ajuda de nostàlgies.... Llegiu-ne més sobre el restaurant Caña de Azúcar.
Albert Adrià i Paco Méndez, a Niño Viejo.
3. MÈXIC: NIÑO VIEJO
“Portar la cultura popular del carrer a la taula”, diu Albert Adrià. “L''street food' de Mèxic”, diu Paco Méndez. “La primera visió d'un mexicà és una tortilla amb alguna cosa a dins”. Vet aquí el que representa Niño Viejo (NV), la 'taquería' on... Llegiu-ne més sobre el restaurant Niño Viejo.
A punt de tocar el cel d'olles, Stefano Beruschi, Carolina Casas i Catarina de Souza.
4. COLÒMBIA: MACONDO
Com altres milions de persones, vaig llegir amb devoció Gabriel García Márquez, del qual em vaig anar desvinculant a mesura que les costures de les novel·les saltaven i deixaven a la vista trucs i tripes. Malgrat les decepcions hi ha un lligam antic i íntim producte de les lectures adolescents i la formació de la primera memòria literària, així que quan em van parlar del restaurant Macondo... Llegiu-ne més sobre el restaurant Macondo.
Isabella i Joâo Alcântara, de Fogo, que explica com preparar costella fumada.
5. BRASIL: FOGO
Joâo Alcântara (Vitória, el Brasil, 1984) surfeja: sobre les onades i l'espuma de la cuina: "Practico surf des dels 8 anys. Sempre he viscut davant el mar". Per això va triar Barcelona, encara que les onades estiguin més domesticades que a les platges d'Espírito Santo. "He passat la meitat de la meva vida davant l'aigua o davant el foc". Llavors, Joâo, d'aigua i foc. El foc i l'aigua donen un guisat. Perquè a Fogo, alta cuina brasilera, també... Llegiu-ne més sobre el restaurant Fogo.
Els veneçolans Miguel Portillo i Paola di Meo, propietaris d'El Tarantín.
6. EL CARIB: EL TARANTÍN
Per si algú tem que allà no el serveixin 'a l'europea', el rètol del carrer ho deixa ben clar: 'El Tarantín, serious caribbean cuisine'. I, certament, els veneçolans Paola di Meo i Miguel Portillo, els dos joves propietaris del restaurant, fan una cuina seriosa-seriosa, encara que et preparin plats que podries disfrutar en una platja del Carib, sigui de... Llegiu-ne més sobre el restaurant El Tarantín.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada