Pesolada per tot el Maresme
Paral·lelament als actes puntuals, mentre duri el mes de març, restaurants de Caldes d’Estrac, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Argentona, Canet de Mar, el Masnou, Sant Pol de Mar i Sant Vicenç de Montalt ofereixen menús protagonitzats per les varietats del pèsol autòcton de la comarca. Hi participen restaurants de tota mena i d’estils ben diversos, des de fondes de tota la vida a establiments premiats per la Guia Michelin.Per això s’hi poden trobar tant els plats més tradicionals, com receptes especialment pensades per donar protagonisme al pèsol, i també algunes combinacions més atrevides. Entre els tradicionals, hi ha pèsols ofegats, a la catalana, saltejats amb pernil o botifarra de perol, mandonguilles amb sèpia i pèsols, guisats acompanyant peixos o marisc… Pel que fa al plats protagonitzats per pèsol, el trobem com a ingredient central d’amanides fredes, cremes o acompanyat d’un ou passat per aigua. Finalment, també hi ha restaurants que proposen melmelada de pèsol, gelat de pèsol i, fins i tot, pèsols amb xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada