Les coques de Sant Joan d’Oriol Balaguer més innovadores
El pastisser presenta coques coronades amb fruita fresca, crema de festuc, xocolata, maduixes...
Per: Redacció
21.06.2016 02:00
Vilaweb
La innovació en les receptes més tradicionals de la pastisseria sempre ha estat un dels símbols distintius de la cuina de Balaguer, que aquest mes celebra el 14è aniversari. És molt conegut per les variants de torrons i panellets que presenta cada any, però sobretot per les mones, perquè hi fa autèntiques obres d’art amb la xocolata, una de les seves especialitats. I la coca de Sant Joan, una de les menges més populars del calendari festiu, no es podia escapar de les seves reinterpretacions. Ja fa uns quants anys que es va posar a innovar amb la ‘mascletà’, una coca amb base de broix que porta crema d’avellanes i Peta Zeta, aquella llaminadura de sidral que t’esclata a la boca i recorda vagament un petard.
Coca ‘cheesecake’ i tres innovacions més
I per la revetlla d’enguany proposa quatre creacions noves: una amb maduixes i crema de festucs, la cheesecake, que porta crema de formatge a l’interior de la massa i va coronada amb confitura de maduixa, i una altra amb crema de xocolata i avellanes anomenada ‘El meu amic Ferrero’ en al·lusió al popular bombó italià. El ‘jardí de Sant Joan’ és la darrera proposta i va molt lligada al solstici d’estiu, perquè porta fruita del temps –maduixa, préssec i cirera–, a més d’un parell d’herbes aromàtiques, un dels ingredients protagonistes de la nit de Sant Joan.
Però a la pastisseria d’Oriol Balaguer també hi ha espai per les coques més tradicionals: la de fruita confitada, la de crema, la de llardons, la de nata… De fet, Balaguer reconeix que la més venuda és la de crema, que ell ven cremada, i també la de fruita. ‘Encara que a mi personalment les cireres, la taronja i el meló confitat no m’agraden gens, perquè els trobo massa dolços, els clients ens la continuen demanant’ explica. Una altra de les coques més famoses de la casa és la que porta xocolata, un dels ingredients més distintius de la pastisseria de Balaguer.
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)
X
Funcionalitat només per a subscriptors
Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.
Comentaris dels lectors sobre aquesta noticia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada