dijous, 9 de febrer del 2017

Els biquinis més originals i bons de Barcelona Aquest sandvitx clàssic deixa de ser avorrit: en aquests restaurants no tenen por de reinventar-lo Divendres,10 de febrer del 201700:00 Òscar Broc EL PERIODICO El planxat de formatge i pernil dolç és una icona omnipresent. A França tenen el seu Croque Monsieur. A Madrid, l’imprescindible mixt. Els barcelonins en diem biquini, ja que el va introduir la sala de ball Bikini als anys 50: des d’aleshores l’hem convertit en esmorzar, berenar, dinar i fins i tot sopar. De fet, és un recurs tan gastat que és molt possible que estiguis fart del biquini de sempre, amb pa de motllo barat, excés d’oli i talls de pernil industrial que semblen mitjanes de pantera rosa. Per mantenir la flama encesa, aquí trobaràs exemplars diferents, atrevits, exquisits. Contra la monotonia (i el fred), res millor que aquests biquinis. Si el teu paladar no està per a extravagàncies i a més exigeix qualitat, necessites irrompre a La Esquina i demanar a crits el biquini de la casa. L’espècimen costa uns 6 euros i convida a la hipèrbole: podria ser el millor de Barcelona. Pa de pagès premium, perfectament torrat i cruixent (rotund NO al pa de motllo). Formatge fos en abundància, abocant-se a l’atmosfera pels costats. Pernil sucós, bon color, a talls fins. I de propina, mig tomàquet rostit a un costat del plat. Només el biquini de Tarannà s’hi acosta en poder de seducció. També arriba a la taula en pa de pagès artesanal. És una versió més estilitzada i atipa menys que la de La Esquina, però igualment dirigida a gurmets d’aquest invent. Per cert, a El Colectivo, han optat per rebutjar també el pa de motllo com a embolcall i utilitzen un croissant de mantega per contenir el pernil i el formatge fos. Ah, també el preparen amb un panet de massa mare deliciosament torrat. El biquini trufat de Tapas 24, amb pernil ibèric, mozzarella trufada i paté de tartuf. ON BARCELONA ¿I què passa quan desposseeixes el biquini dels seus ingredients principals i el reinventes? Tapas 24 fa molt temps que ho fa, i a la gent li encanta. El seu biquini trufat és un remix que per a molts supera l’original: pernil ibèric, mozzarella trufada, paté de tartuf i pa de motllo sense crosta, tallat en triangles. El biquini verd de Mostassa: salsa pesto casolana, guacamole i espinacs, a més de mozzarella i formatge de cabra. XAVIER GONZÁLEZ Un vici colossal que competeix a la photo-finish amb l’entrepà estrella de Mostassa. Aquest magnífic restaurant de l’Eixample ha parit un biquini reptador i verd-i-blanc que combina salsa pesto casolana, mozzarella, formatge de cabra, guacamole i espinacs. A l’altre costat de l’espectre, una explosió de vermell que fon cervells diàriament. És el biquini de sobrassada pota negra, mozzarella de búfala de Campània i mel de romaní de Sagàs. I no agafa presoners. Fins i tot a les altes esferes de la sofisticació culinària, Barcelona ofereix biquinis d’una altra galàxia. En aquesta categoria suprema manen el biquini extrafí de llom ibèric i formatge Comté de Gresca Bar i el minibiquini de peus de porc de Mont Bar. Dues obres d’art tan meravelloses que et faran oblidar que tot això va començar amb un tall de pernil, un tranchette i dues llesques de pa Bimbo.

Els biquinis més originals i bons de Barcelona

Aquest sandvitx clàssic deixa de ser avorrit: en aquests restaurants no tenen por de reinventar-lo

El planxat de formatge i pernil dolç és una icona omnipresent. A França tenen el seu Croque Monsieur. A Madrid, l’imprescindible mixt. Els barcelonins en diem biquini, ja que el va introduir la sala de ball Bikini als anys 50: des d’aleshores l’hem convertit en esmorzar, berenar, dinar i fins i tot sopar.
De fet, és un recurs tan gastat que és molt possible que estiguis fart del biquini de sempre, amb pa de motllo barat, excés d’oli i talls de pernil industrial que semblen mitjanes de pantera rosa. Per mantenir la flama encesa, aquí trobaràs exemplars diferents, atrevits, exquisits. Contra la monotonia (i el fred), res millor que aquests biquinis.
Si el teu paladar no està per a extravagàncies i a més exigeix qualitat, necessites irrompre a La Esquina i demanar a crits el biquini de la casa. L’espècimen costa uns 6 euros i convida a la hipèrbole: podria ser el millor de Barcelona. Pa de pagès premium, perfectament torrat i cruixent (rotund NO al pa de motllo). Formatge fos en abundància, abocant-se a l’atmosfera pels costats. Pernil sucós, bon color, a talls fins. I de propina, mig tomàquet rostit a un costat del plat.

Només el biquini de Tarannà s’hi acosta en poder de seducció. També arriba a la taula en pa de pagès artesanal. És una versió més estilitzada i atipa menys que la de La Esquina, però igualment dirigida a gurmets d’aquest invent. Per cert, a El Colectivo, han optat per rebutjar també el pa de motllo com a embolcall i utilitzen un croissant de mantega per contenir el pernil i el formatge fos. Ah, també el preparen amb un panet de massa mare deliciosament torrat.
Texto Alternativo
El biquini trufat de Tapas 24, amb pernil ibèric, mozzarella trufada i paté de tartuf. ON BARCELONA
¿I què passa quan desposseeixes el biquini dels seus ingredients principals i el reinventes? Tapas 24 fa molt temps que ho fa, i a la gent li encanta. El seu biquini trufat és un remix que per a molts supera l’original: pernil ibèric, mozzarella trufada, paté de tartuf i pa de motllo sense crosta, tallat en triangles.
Texto Alternativo
El biquini verd de Mostassa: salsa pesto casolana, guacamole i espinacs, a més de mozzarella i formatge de cabra. XAVIER GONZÁLEZ

Un vici colossal que competeix a la photo-finish amb l’entrepà estrella de Mostassa. Aquest magnífic restaurant de l’Eixample ha parit un biquini reptador i verd-i-blanc que combina salsa pesto casolana, mozzarella, formatge de cabra, guacamole i espinacs. A l’altre costat de l’espectre, una explosió de vermell que fon cervells diàriament. És el biquini de sobrassada pota negra, mozzarella de búfala de Campània i mel de romaní de Sagàs. I no agafa presoners.

Fins i tot a les altes esferes de la sofisticació culinària, Barcelona ofereix biquinis d’una altra galàxia. En aquesta categoria suprema manen el biquini extrafí de llom ibèric i formatge Comté de Gresca Bar i el minibiquini de peus de porc de Mont Bar. Dues obres d’art tan meravelloses que et faran oblidar que tot això va començar amb un tall de pernil, un tranchette i dues llesques de pa Bimbo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada