Ulldemolins viu la jornada gastronòmica de la truita d’espinacs amb suc
Diumenge la població del Priorat acollirà un any més la festa de la truita amb motiu de la Quaresma
Per: Redacció
09.03.2018 02:00
Com cada any, Ulldemolins viurà diumenge una festa peculiar vinculada a la Quaresma i el Priorat: la jornada gastronòmica de la truita d’espinacs amb suc. El segon diumenge de març el municipi dedica el dia a cuinar i degustar la truita amb suc que es menja a la comarca quan arriba la Quaresma i, tradicionalment, es deixa de menjar carn.
La diada començarà a les 8.00 amb un esmorzar popular al poliesportiu. Els assistents podran tastar productes propis del Priorat com el pa de galet, llonganissa a la brasa, arengada, oli d’oliva i vi. I després podran anar a comprar al mercat d’artesania. A més, a les 10.30 s’obriran degustacions de truita amb suc elaborades pels restauradors i comerços locals.
Però el plat fort arribarà poc abans de migdia, quan començarà el concurs de truites d’espinacs i fesols amb salsa. Els participants portaran les truites a la plaça del Loreto i un jurat d’honor, presidit pel xef Marc Ribas, amb representants de l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, les tastarà. A les 14.00, el jurat lliurarà els premis a les tres truites més gustoses i a les tres més ben guarnides.
Música, espectacles de carrer, jocs tradicionals, demostracions culinàries i molta truita en totes les versions; la Diada de la truita amb suc oferirà a autòctons i forasters, que poden arribar a ser més de tres mil, un tastet de la rica i variada cultura gastronòmica popular del país.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada