Ingredients:
1 ceba grossa
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 albergínia
2 grans d’all
1 carabassó
3 tomàquets grossos
oli d’oliva, sal, sucre i pebre negre
Elaboració:
Tallem la ceba i els pebrots a daus. Els posem en una cassola amb un
raig d’oli d’oliva i els fem coure. Quan la ceba transparenti, afegim
l’albergínia a daus. Una mica més tard, el carabassó, que és la verdura
que costa menys de coure. Quan totes les verdures estan prou cuites,
afegim el tomàquet ratllat i l’all tallat petit. Salpebrem i posem un
polsim de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Que faci un bon
xup-xup i apagarem el foc quan el tomàquet sigui cuit.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
La samfaina pot acompanyar la carn i el peix, el bacallà amb samfaina
és un plat ben conegut. També podem fer una coca de samfaina.
Si se’n fa molta quantitat, la podem envasar i fer-ne una conserva,
per guardar de cara a l’hivern. Només cal omplir els pots gairebé fins a
dalt de tot, tapats i vint minuts al bany maria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada