Preparem un boníssim arròs amb bacallà
El bacallà es pot menjar tot l'any, però la millor època és des de finals de tardor fins a la primavera
El bacallà és un peix blanc amb baix contingut en greix. Amb tot, és ric en àcids grassos essencials, i és un aliment bàsicament proteic contenint tots els aminoàcids essencials. A més, destaca pel seu contingut en potassi, que afavoreix el bon funcionament del sistema nerviós, i en fòsfor, present als ossos i les dents.
Avui us presentem una recepta fàcil de fer perquè el pugueu gaudir a casa: Arròs amb bacallà.
Bacallà dessalat
INGREDIENTS:
- 500 grams de bacallà
- 400 grams d'arròs
- 1 ceba i 1 pebrot vermell
- 100 grams de pèsols
- 100 grams de tomàquet triturat
- 2 grans d'all i julivert
- Sal i oli
- 1 litre i mig d'aigua
ELABORACIÓ:
- Dessalem prèviament el bacallà, que el tindrem reservat.
- Trinxem la ceba i tallem el pebrot vermell a trossos petits, i ho fregim en una paella.
- Quan la ceba estigui rossa, afegim els pèsols i l'all i el julivert picats.
- Afegim el tomàquet triturat.
- Quan estigui cuita la barreja, afegim l'arròs i el sofregim.
- Afegim el bacallà esmicolat, i ho sofregim tot junt.
- Afegim l'aigua prèviament escalfada.
- Corregim de sal si és necessari.
- Ho deixem bullir tot junt uns 20 minuts, remenant de tant en tant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada