la recepta de la meva vida
Recepta de bunyols de iuca
"És una versió més lleugera de les postres que feia la meva àvia a Quaresma i que em transporta a la seva terra natal, Veneçuela," explica la xef d'El Tarantín, Paola di Meo
INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Per als bunyols
- 200 grams de iuca bullida
- 1 cullerada de mantega
- 1 ou petit
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de soda
- 1/2 culleradeta de pols d’enfornar
- 1 culleradeta de sal
- 4 cullerades de sucre
- 1 1/2 tassa d’oli per fregir
Per a l’almívar
- 1/2 tassa de sucre
- 2 unitats d’anís estrellat
- 2 bastonets de canyella
- 1 dotzena de claus dolços
- 1 tassa d’aigua
PREPARACIÓ
Per als bunyols
1. Pelar i bullir la iuca. Deixar que es refredi a temperatura ambient. Descartar els nervis centrals de la iuca. Afegiu-hi mantega, ou, bicarbonat, pols d’enfornar, sal i sucre. Processeu-ho fins que es formi una barreja sense grumolls.
2. Refredeu-ho a la nevera durant tres hores o al congelador durant 20 minuts.
3. Escalfeu l’oli a foc mitjà en una olla. Treure una mica de la barreja amb una cullera de cafè, utilitzar-ne una altra per donar-li forma arrodonida, de bunyol, i abocar-la en l’oli calent fins que daurin i surtin a la superfície. Repetir l’acció tantes vegades com bunyols vulguis.
4. Retirar els bunyols de l’oli i col·locar-los sobre un tovalló de paper per retirar l’excés d’oli.
Per a l’almívar
1. Barregeu tots els ingredients, bulliu-los a foc ben baix fins que el líquid redueixi a la meitat. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Per als bunyols
- 200 grams de iuca bullida
- 1 cullerada de mantega
- 1 ou petit
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de soda
- 1/2 culleradeta de pols d’enfornar
- 1 culleradeta de sal
- 4 cullerades de sucre
- 1 1/2 tassa d’oli per fregir
Per a l’almívar
- 1/2 tassa de sucre
- 2 unitats d’anís estrellat
- 2 bastonets de canyella
- 1 dotzena de claus dolços
- 1 tassa d’aigua
PREPARACIÓ
Per als bunyols
1. Pelar i bullir la iuca. Deixar que es refredi a temperatura ambient. Descartar els nervis centrals de la iuca. Afegiu-hi mantega, ou, bicarbonat, pols d’enfornar, sal i sucre. Processeu-ho fins que es formi una barreja sense grumolls.
2. Refredeu-ho a la nevera durant tres hores o al congelador durant 20 minuts.
3. Escalfeu l’oli a foc mitjà en una olla. Treure una mica de la barreja amb una cullera de cafè, utilitzar-ne una altra per donar-li forma arrodonida, de bunyol, i abocar-la en l’oli calent fins que daurin i surtin a la superfície. Repetir l’acció tantes vegades com bunyols vulguis.
4. Retirar els bunyols de l’oli i col·locar-los sobre un tovalló de paper per retirar l’excés d’oli.
Per a l’almívar
1. Barregeu tots els ingredients, bulliu-los a foc ben baix fins que el líquid redueixi a la meitat. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Temas
Receptes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada