divendres, 27 de juliol del 2018

Recepta de bunyols de iuca



la recepta de la meva vida

Recepta de bunyols de iuca

"És una versió més lleugera de les postres que feia la meva àvia a Quaresma i que em transporta a la seva terra natal, Veneçuela," explica la xef d'El Tarantín, Paola di Meo


INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Per als bunyols
- 200 grams de iuca bullida
- 1 cullerada de mantega
- 1 ou petit
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de soda
- 1/2 culleradeta de pols d’enfornar
- 1 culleradeta de sal
- 4 cullerades de sucre
- 1 1/2 tassa d’oli per fregir
Per a l’almívar
- 1/2 tassa de sucre
- 2 unitats d’anís estrellat
- 2 bastonets de canyella
- 1 dotzena de claus dolços
- 1 tassa d’aigua

PREPARACIÓ
Per als bunyols
1. Pelar i bullir la iuca. Deixar que es refredi a temperatura ambient. Descartar els nervis centrals de la iuca. Afegiu-hi mantega, ou, bicarbonat, pols d’enfornar, sal i sucre. Processeu-ho fins que es formi una barreja sense grumolls.
2. Refredeu-ho a la nevera durant tres hores o al congelador durant 20 minuts.
3. Escalfeu l’oli a foc mitjà en una olla. Treure una mica de la barreja amb una cullera de cafè, utilitzar-ne una altra per donar-li forma arrodonida, de bunyol, i abocar-la en l’oli calent fins que daurin i surtin a la superfície. Repetir l’acció tantes vegades com bunyols vulguis.

4. Retirar els bunyols de l’oli i col·locar-los sobre un tovalló de paper per retirar l’excés d’oli.
Per a l’almívar
1. Barregeu tots els ingredients, bulliu-los a foc ben baix fins que el líquid redueixi a la meitat. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Temas Receptes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada