Tres receptes d’albergínia
En fem un hummus, les arrebossem i en fem truita
Hummus d’albergínia
(per a 4 persones)
(per a 4 persones)
Ingredients:
—2 albergínies allargades
—2 cullerades de crema de sèsam
—el suc de mitja llimona
—1 gra d’all petit
—oli d’oliva, sal, pebre vermell
—olivada negra (opcional)
—pa torrat
—2 albergínies allargades
—2 cullerades de crema de sèsam
—el suc de mitja llimona
—1 gra d’all petit
—oli d’oliva, sal, pebre vermell
—olivada negra (opcional)
—pa torrat
Elaboració:
Escalivem les albergínies, les deixem refredar, les pelem i les posem en un bol. Hi afegim el suc de llimona, l’all i la crema de sèsam i una mica de sal. Ho passem tot pel túrmix. N’ha de sortir una crema espessa. A l’hora de servir, posem pebre vermell per sobre i una mica d’olivada al mig.
Escalivem les albergínies, les deixem refredar, les pelem i les posem en un bol. Hi afegim el suc de llimona, l’all i la crema de sèsam i una mica de sal. Ho passem tot pel túrmix. N’ha de sortir una crema espessa. A l’hora de servir, posem pebre vermell per sobre i una mica d’olivada al mig.
Albergínies arrebossades
Ingredients:
—2 albergínies morades
—aigua, sal
Per a l’arrebossat:
—150 g de farina
—una cullerada d’oli d’oliva
—una cullerada de llevat Royal
—un got d’aigua freda
—sal
—2 albergínies morades
—aigua, sal
Per a l’arrebossat:
—150 g de farina
—una cullerada d’oli d’oliva
—una cullerada de llevat Royal
—un got d’aigua freda
—sal
Elaboració:
Pelem les albergínies, les tallem a rodanxes i les posem en un bol amb aigua i sal uns vint minuts, per treure’n l’amargor.
Pelem les albergínies, les tallem a rodanxes i les posem en un bol amb aigua i sal uns vint minuts, per treure’n l’amargor.
En un bol, fem la pasta de l’arrebossat: fem un volcà amb
la farina i hi posem sal, oli i el llevat Royal. Hi afegim aigua freda
fins a aconseguir una pasta fina.
Arrebossem les albergínies i les fregim amb oli abundant i
ben calent. Les posem en paper assecant per treure’n l’oli sobrant.
Aquest tant pot ser un primer plat com l’acompanyament d’una carn de
segon plat.
Truita d’albergínies
L’albergínia escalivada i ben aixafada serà el farciment
de la truita. D’aquesta manera l’albergínia agafa menys oli. No hi posem
res més, ni ceba ni tomàquet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada