Salut
Per què el iogurt grec compta amb tants beneficis per a la salut
El NacionalBarcelona. Diumenge, 25 d'agost de 2019
2 minuts
Fa un parell de dècades va arribar als comerços un tipus de iogurt
que era desconegut per a la majoria de la població i que es va fer famós
gràcies a un anunci de televisió. En ell, una senyora gran deia una
expressió que es va fer viral durant un temps: "jroña que jroña". La traducció del grec del qual no és cap altra que "anys i anys".
Va ser el moment en què molts van descobrir que existia el iogurt grec. Un producte que es va començar a vendre de seguida amb èxit als supermercats, almenys durant el temps que va durar la publicitat, i la frase d'"anys i anys" del qual feia referència a l'enorme tradició que hi havia al país hel·lè a la producció d'aquest tipus de iogurt.
L'elaboració d'un producte com el iogurt és un procés de fermentació de la llet mitjançant cultius vius de bacteris beneficiosos. I en el cas del iogurt grec, l'eliminació del sèrum que es produeix durant el procés fa que el producte acabat sigui més espès i cremós que el iogurt tradicional, més baix en sucre i amb un sabor més agre.
Això sí, és important que quedi clar que no és el mateix el iogurt grec que el que es comercialitza com a iogurt estil grec, que no és cap altra cosa que un iogurt tradicional a què se li han afegit espessidors perquè ofereixi un aspecte similiar al veritable. Com és lògic, el iogurt estil grec no reporta els mateixos beneficis per a la salut que l'original ja que el seu procés d'elaboració no és el mateix.
A continuació veurem alguns dels avantatges que té per a la teva salut el iogurt grec tradicional gràcies a nutrients com els probiòtics, les proteïnes, el calci, el iode i la vitamina B12.
Va ser el moment en què molts van descobrir que existia el iogurt grec. Un producte que es va començar a vendre de seguida amb èxit als supermercats, almenys durant el temps que va durar la publicitat, i la frase d'"anys i anys" del qual feia referència a l'enorme tradició que hi havia al país hel·lè a la producció d'aquest tipus de iogurt.
Què és el iogurt grec
El iogurt grec es diferencia d'altres iogurts en què durant la seva elaboració passa per un procés de colada per eliminar el sèrum. El sèrum és un líquid que conté lactosa, un sucre natural que es troba en la llet i davant del qual hi ha persones que presenten una intolerància.L'elaboració d'un producte com el iogurt és un procés de fermentació de la llet mitjançant cultius vius de bacteris beneficiosos. I en el cas del iogurt grec, l'eliminació del sèrum que es produeix durant el procés fa que el producte acabat sigui més espès i cremós que el iogurt tradicional, més baix en sucre i amb un sabor més agre.
Això sí, és important que quedi clar que no és el mateix el iogurt grec que el que es comercialitza com a iogurt estil grec, que no és cap altra cosa que un iogurt tradicional a què se li han afegit espessidors perquè ofereixi un aspecte similiar al veritable. Com és lògic, el iogurt estil grec no reporta els mateixos beneficis per a la salut que l'original ja que el seu procés d'elaboració no és el mateix.
A continuació veurem alguns dels avantatges que té per a la teva salut el iogurt grec tradicional gràcies a nutrients com els probiòtics, les proteïnes, el calci, el iode i la vitamina B12.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada