Ester Bachs, directora dels Premis Vinari de Vermuts, ens explica una recepta fàcil i deliciosa
per Ester Bachs
diumenge, 26 d’abril 2020 -
10:08h
VADEVI
Els ingredients que necessitem per fer el vermut | E.B.
Un
dels entrants més demandats són les aletes de pollastre, això sí, cada
casa té la seva fórmula. Però, les heu tastat mai al vermut? Aquí us
deixo una recepta tan fàcil i tan bona que passarà a ser un dels teus
imprescindibles de les nits de Netflix! Us en xuclareu els dits!
Ingredients:
- 12-15 Aletes de pollastre (500-600g aprox.)
- 1 cabeça d’alls
- Sal i Pebre
- Julivert fresc
- 1 got de vermut blanc (o negre, si voleu)
- 1,5 gots de brou de pollastre (o si no ens tens, bullir aigua amb sal i una fulla de llorer)
Preparació
1️⃣Netejar
les aletes de plomes i posar-les en un bol. Salpebrar i condimentar amb
les herbes i espècies que us agradin (pebre vermell, comí, herbes
provençals...). Barrejar bé amb totes les espècies.
2️⃣Posar una mica de farina en un plat i enfarinar lleugerament les aletes.
3️⃣En una paella, cobrir bé d'oli el fons i daurar les aletes per tots dos costats, a foc mitjà-alt durant 15 minuts aprox.
4️⃣Els alls, només talla'ls per la meitat sense pelar.
5️⃣Afegeix els alls quan les aletes estiguin daurades i deixa'ls uns 5 minuts més.
6️⃣Després
d'aquests 20 min., retira tot l'oli de la paella (amb una cullera o
tira’l en un bol a part que el podràs reutilitzar un altre dia que
cuinis pollastre).
7️⃣I ara és quan afegeixes la copa de vermut.
Deixa que bulli i s'evapori l'alcohol. I quan estigui reduït, afegeix un
got i mig de brou (o aigua amb sal).
8️⃣Posar el foc fort durant una 15 minuts més, fins que consumeixi tot el líquid.
9️⃣Espolvorejar julivert per sobre i ¡a menjar!
Vermut recomanat:
Iris
Blanc del celler De Muller @demulleroficial ➡️ Un @vermutdereus
autèntic i amb un estil molt mediterrani (en la seva fórmula hi ha un
munt d'herbes mediterrànies) que li van de meravella a aquestes aletes
Troba més receptes amb vermut a la #guiadelvermut @geoplaneta_libros
Les aletes de pollastre ideals per acompanyar-les amb un vermut | E.B,
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada