Les plantes que mengem són el resultat d’un llarg procés de domesticació i millora. La imatge mostra un fruit de l’espècie silvestre de tomaca 'Solanum pimpinellifolium' (esquerra) en comparació amb un fruit de tomaca cultivada actual 'Solanum lycopersicum' (dreta). El procés de domesticació inicial es va centrar en l’increment de la grandària del fruit. / Foto: Concha Gómez Mena
Les plantes que mengem
Les plantes són components essencials dels ecosistemes terrestres i imprescindibles per al manteniment de la vida en la Terra. El regne Plantae inclou una enorme diversitat de grups: briòfits (molses i hepàtiques), pteridòfits (falagueres i equisetòpsids), gimnospermes i l’extens grup de les plantes amb flors o angiospermes (monocotiledònies i dicotiledònies). La major diversitat d’espècies, i possiblement el major nombre d’espècies encara sense identificar, es concentra en les zones tropicals del planeta.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.