Preparem lasanya de carabassó casolana
T'expliquem com fer un àpat boníssim amb un producte de temporada: el carabassó
L'arribada del mes de maig és sinònim de bon
temps, i això es tradueix a la cuina amb els productes propis d'aquesta
temporada. Les fruites i verdures prenen protagonisme. Entre elles, el carabassó. Una hortalissa molt hidratant (el 95% és aigua), rica en vitamina C i vitamina B9.
Avui us proposem preparar una lasanya de carabassó boníssima.
Avui us proposem preparar una lasanya de carabassó boníssima.
INGREDIENTS:
- 1 quilo de carabassons
- 2 cebes
- 1/2 quilo de xampinyons
- Tomàquet triturat
- Pasta de lasanya
- Mantega
- Salsa beixamel
ELABORACIÓ:
- Bullim uns 15 minuts les plaques de lasanya en una olla d'aigua amb sal i un raig d'oli, les escorrem i les passem per aigua freda.
- En una paella amb una mica d'oli, coem els xampinyons fets a làmines, i els reservem.
- També en una paella coem la ceba tallada petita amb una mica d'oli. Quan estigui una ica cuita, afegim el carabassó tallat ben prim. Ho reservem quan estigui cuit.
- Preparem la salsa de tomàquet posant el tomàquet triturat en una paella amb oli, i salpebrant-la. Quan hagi reduït, la reservem.
- Cobrim el fons d'una safata de forn amb una mica de mantega i posem una capa de làmines de lasanya.
- Afegim els ingredients: una capa de carabassó amb ceba, una capa de xampinyons, i una capa de tomàquet.
- Cobrim amb una capa de làmines de lasanya, i repetim l'operació amb els ingredients.
- Posem una última capa de làmines de lasanya i ho cobrim de beixamel i formatge ratllat.
- Ho posem al forn, ho gratinem, i llest per menjar!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada