divendres, 15 de juliol del 2016

El mar i muntanya, de festa major

El mar i muntanya, de festa major

Vint restaurants de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú oferiran les seves creacions sobre aquest clàssic gastronòmic per promocionar les festes locals

El mar i muntanya, de festa major
EL PERIODICO
PAU HERRERO / BARCELONA
Dijous, 14 de juliol del 2016 - 20:53 CEST
El mar i muntanya, de festa major
Restaurants de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i Vilanova i la Geltrú (Garraf) oferiran les seves creacions al voltant del clàssic mar i muntanya per promocionar les festes majors. El Plat de Festa Major és una iniciativa gastronòmica que neix per divulgar la combinació en un plat del gall negre del Penedès i la gamba de Vilanova, els dos productes més característics d'aquestes localitats. Els dos ajuntaments, amb les associacions Menja’t Vilanova i Vilafranca Ve de Gust!, són els impulsors d'aquesta proposta. Vint restaurants --entre les dues poblacions-- oferiran la seva visió del mar i muntanya durant els dies de festa major del seu municipi aquest estiu.
Els cuiners catalans Olga Guasch (restaurant Gat Blau, de Vilafranca del Penedès) i Carlos Alcover (La Cucanya, de Vilanova i la Geltrú) van ser els encarregats de mostrar algunes de les seves propostes cuinant en directe per a un petit grup de comensals en l'esdeveniment de presentació d'aquesta iniciativa culinària celebrat dimarts passat a Barcelona. Els xefs van presentar una sèrie de plats combinant els dos ingredients. Entre aquests, croqueta de gall negre amb gamba, el suquet de gamba vermella, la coca polar amb tàrtar de gamba i escalivada i, per últim, el plat en la versió més pura, Gall & Gamba.

PRESENTACIÓ EN UN ESPAI ÚNIC

La presentació de la iniciativa es va celebrar a la singular cuina ubicada a l'espectacular espai de la seu de l'agència RAMAC. Un espai únic dissenyat per la firma Pininfarina, encarregats del disseny dels cotxes de Ferrari. Raúl Herrera, el director executiu de l'agència, ha explicat que l'espai només s'utilitza per a esdeveniments privats i en ocasions especials. "Crèiem que no podíem desaprofitar l'oportunitat d'albergar aquesta presentació, és un honor formar part d'aquesta iniciativa", ha assenyalat l'empresari.

CAMPANYA MUNICIPAL

Dolors Rius, la regidora de promoció turística de Vilafranca del Penedès, i Ariadna Llorens, la regidora d'innovació de Vilanova i la Geltrú, van remarcar les bones relacions entre els dos municipis i van agrair la cessió de l'espai.
Rius va voler incidir que “aquesta és la combinació de dos productes fantàstics. Tots dos presenten el millor exponent de cada zona i junts potencien més les seves virtuts”. Per la seva banda, Llorens, va assenyalar l'alt reconeixement internacional de la gastronomia catalana.
Els plats de festa major creats pels restaurants participants estaran disponibles a la carta durant el període de la campanya, coincidint amb les festivitats locals dels dos municipis: els 12 restaurants del col·lectiu Menja’t Vilanova, del 18 de juliol al 7 d'agost, i els 8 restaurants de Vilafranca Ve de Gust!, del 22 d'agost a l'11 de setembre.
La campanya ‘Plat de Festa Major’ està inclosa en el marc de ‘Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada