Per gaudir de la cuina els mesos de més calor
Columna edicions ens proposa el receptari 'Cuina feliç' d'Anna García, basat en una cuina saludable, gustosa i assequible
Per: Montserrat Serra
16.07.2016 02:00
Vilaweb
D’entrada el llibre proposa una selecció de trenta-vuit ingredients que reuneixen una sèrie de condicions de qualitat: ‘són sans, naturals, deliciosos, imprescindibles, versàtils, assequibles.’ Encapçalen la llista el cogombre, el pebrot vermell, el tomàquet, el bonítol, els calamars, les sardines, l’albercoc i les cireres.
Després comença pròpiament el receptari, amb seixanta receptes d’estiu. Algunes són variants de plats clàssics de tota la vida, d’altres són receptes innovadores. Una vintena d’aquestes receptes es poden prendre a qualsevol època de l’any. I s’organitzen en tres blocs: Primavera i estiu, És temps de cuidar-se i Tancat pe vacances. Aquest apartat és dedicat a plats que es fan en pocs minuts i que es poden deixar fets per consumir en qualsevol moment del dia. L’últim apartat es titula Vacances en família i inclou propostes culinàries per als més petits.
Entre les receptes proposades hi trobem: crema freda d’alvocat, cogombre i iogurt grec, amanida de pollastre amb curri, sardines fredes a l’estil provençal, cebiche d’orada amb mango, cebiche de sípia, te vermell gelat amb cítrics, sopa freda de síndria i cireres, amanida d’escarola amb magrana, bacallà i anxoves, puré fred de llenties, salsa de festucs i alfàbrega, tzatziki, truita de carabassó a la turca, salmó marinat a l’estil escandinau, gelat casolà de mango… i moltes més.
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)
X
Funcionalitat només per a subscriptors
Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada