escanear0011
Un total de 26 establiments del Pallars Jussà, entre restaurants i cases rurals, oferiran durant l’època de fires de tardor menús de Cuina de Fira. Uns menús que traslladaran als comensals en les èpoques de ple auge de les fires i els permetran degustar plats característics d’aquella època. Entre les receptes destaquen les sopes de pa, el trinxat, el confitat de porc, botifarra negra o cap i pota.
Però l’ingredient protagonista de tots els menús és el corder. Precisament, des del programa ‘Al teu gust’ es promou el consum d’aquesta carn amb la iniciativa ‘Pallars terra de corder’. Per animar al consum d’aquesta carn, s’organitzen activitats per a diferents públics en totes les fires de tardor de la comarca, des d’espectacles fins a tallers de cuina per a petits i grans.
Cada restaurant s’encarrega de dissenyar el seu menú de fira, de manera que es pot trobar una gran varietat de plats entre els restaurants. La Cuina de Fira s’estrena aquest cap de setmana, coincidint amb la fira de la Pobleta de Bellveí i finalitzarà el 13 de novembre amb la de Salàs de Pallars.
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)