Vida
Expedició a la recerca d'una recepta
A Tossa de Mar recuperen la tradició de cuinar el cim i tomba -plat de rajada, amb patates i all i oli- dalt de la barca de pesca, com ho han fet sempre els pescadors del poble
per Salvador Cot 30/08/2016
eLMón
Una història així és una petita gran història i així ho han entès els responsables de turisme de Tossa que, aprofitant el temps de descompte del mes d'agost, han recuperat la tradició del cim i tomba just en el lloc del seu origen: La barca de pesca. Per això Jaume Vila, patró del Ninu II, ha encapçalat una expedició a la Cala Futadera, un dels molts indrets de demostren que la Costa Brava és el paradís pròxim d'aquest país: "No entenc com la gent se'n va a Menorca...", deia un dels passatgers, amb la vista posada en els espadats de pins i alzines contra els que espeteguen les onades.
"A Tossa, convé pujar al Far -admirar el magnífic panorama de la mar des del mirador construït al seu darrere-, baixar a la Vila Vella, ficar-se pels seus racons mig enrunats, entre els geranis, fruir de la llum tamisada i ombrejada de la plaça de l'actual museu...", escrivia Josep Pla. I, com també acostumava a dir l'escriptor, sentir aquella terra i aquell mar a través del que ens ofereixen, del que mengem. El cim i tomba és això.