Un dels principals problemes en què s'enfronten les persones amb
tendència a agafar pes és el pica-pica entre hores. Resistir-se a fer un
viatge a la nevera, comprar alguna cosa a la botiga de la cantonada o
prendre un aperitiu al bar més proper és una cosa complicada d'evitar,
sobretot quan ja tenim instaurada la rutina en les nostres vides.
Els experts en la creació d'hàbits diuen que és més fàcil substituir
una rutina per una altra abans que eliminar-la, així que una bona opció
per a aquells que no puguin sostreure's a picar entre hores és fer-ho de
forma saludable. Per això, et recomanem aquests cinc snacks amb què
aconseguiràs sadollar la gana i, a més, guanyar en salut.
Iogurt grec amb nabius
El iogurt grec és un dels més sans que existeix, degut principalment
al seu alt contingut en proteïnes i greixos de bona qualitat. A més, és
una font de calci i potassi. Quant als nabius, contenen antioxidants que
prevenen l'envelliment i també són
beneficiosos per millorar la salut cardiovascular.
Bastonets d'api amb formatge batut
L'api és una espècie vegetal lleugera i suau, amb un sabor intens,
saciant i molt baixa en calories, a causa que més del 90% de la seva
composició és aigua. Conté luteolina, un antioxidant que redueix la
inflamació i pot ajudar a prevenir el càncer. A més és diürètic i
afavoreix la digestió. Quant al formatge, és un lacti fermentat, però
cal escollir la seva versió més saludable, amb proteïnes de qualitat.
Xocolata negra amb ametlles
La xocolata negra, amb almenys un 70% de cacau en la seva composició,
és un aliment de gran valor nutricional. Preveu la hipertensió, millora
la memòria, conté un gran nombre d'antioxidants que retarden
l'envelliment i estimula el sistema nerviós central. Per la seva part,
les ametlles compten amb un alt contingut de greixos monoinsaturats
saludables per al cor i tenen efectes beneficiosos en el control del
sucre a la sang.
Torrada d'hummus amb tomàquet i amanida
És cert que està de moda, però és que les propietats de l'hummus són
fantàstiques per a l'organisme. La recepta tradicional està elaborada
amb cigrons cuits, tahín (pasta de sèsam), oli d'oliva, all, comí, sal i
pebre vermell dolç. És un aliment antiinflamatori, que preveu les
malalties cardiovasculars i l'obesitat. Pots acompanyar-lo de pa
integral i tomàquet amb uns fulles d'enciam o ruca.
Púding de chía amb cacau
Les llavors de chía són originàries d'Amèrica Central. Contenen una
quantitat considerable de vitamines, minerals, antioxidants, Omega 3,
fibra i cinc vegades més calci que la llet. Per fer un púding deliciós
amb cacau fa falta llavors de chía, cacau en pols sense sucre, llet
vegetal i xarop d'auró per endolcir. Una vegada barrejats els aliments,
es deixen reposar almenys quatre hores en nevera. El resultat és un
snack dolç i beneficiós per a la salut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada