Més de dos-cents formatges provinents de quaranta formatgeries i una vintena d’activitats complementàries relacionades amb aquest món. Aquestes són les xifres del Lactium, la mostra de formatges catalans que es fa aquest cap de setmana al parc Jaume Balmes de Vic.
Un dels trets diferencials de la fira, en comparació amb les altres
mostres formatgeres que es fan al país, és la presència de la figura del
formatger. La filosofia del festival defensa que els elaboradors són
els millors prescriptors del seu producte perquè són els qui poden
explicar més bé allò que fan.
Tots aquests formatges participaran en el concurs Lactium, en què més de setanta experts s’encarregaran de repartir els premis de les catorze categories que hi ha.
A més, cada any, el Lactium convida una formatgeria de fora de Catalunya; enguany és la Quesería Jaramera de Torremocha de Jarama, a Madrid. És una formatgeria amb ànima social i ambiental que, entre la seva oferta de formatges elaborats principalment amb llet d’ovella, compta amb diversos premis internacionals. També hi haurà una selecció de productes agroalimentaris com ara cervesa artesana, vins, melmelades, pa, conserves i la típica Llonganissa de Vic, que té indicació d’origen protegit.
Més de quaranta formatgeries catalanes per descobrir
Les quaranta formatgeries artesanes catalanes que hi participen són: cal Quitèria d’Almacelles, el Molí de la Llavina de Centelles, la formatgeria de Clua d’Artesa de Segre, la formatgeria el Miracle de Riner, la Bolut de Galliners, Mas Rovira de Sora, la formatgeria Muuu Beee de Ripoll, Reixagó d’Olost, Tiraval de Bagà, la formatgeria Valette de Sant Llorenç de Motunys, la formatgeria Xauxa de les Preses, Bauma de Borredà, Formatges Camps de Palau d’Anglesola, Formatges Curiols de la Nou de Berguedà, la Balda de Granollers de Rocacorba, Montbrú de Moià, Serra de Tormo de la Torre de l’Espanyol, la Segalla de la Selva del Camp, Formatges la Xiquella de la Vall d’en Bas, Mas Alba de Terradelles, Mas el Lladré de les Losses, Mas Marcè de Siurana, Formatges Muntanyola de Manresa, Murgó Formatges de Sant Iscle de Vallalta, Sant Gil d’Albió, Masgrau de Sant Vicenç de Torelló i Tros de Sort.Tots aquests formatges participaran en el concurs Lactium, en què més de setanta experts s’encarregaran de repartir els premis de les catorze categories que hi ha.
A més, cada any, el Lactium convida una formatgeria de fora de Catalunya; enguany és la Quesería Jaramera de Torremocha de Jarama, a Madrid. És una formatgeria amb ànima social i ambiental que, entre la seva oferta de formatges elaborats principalment amb llet d’ovella, compta amb diversos premis internacionals. També hi haurà una selecció de productes agroalimentaris com ara cervesa artesana, vins, melmelades, pa, conserves i la típica Llonganissa de Vic, que té indicació d’origen protegit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada