dimecres, 18 de desembre del 2019

Preparem Nadal amb una bona sopa de galets farcits

Preparem Nadal amb una bona sopa de galets farcits

La sopa de galets és el plat típic que es menja tradicionalment a les llars catalanes

Arriben les festes de Nadal, i entre totes les coses que es preparen a les llars perquè la celebració sigui un èxit, no hi falten els menús especials per a les festes. I és que la celebració de Nadal és sinònim, entre altres coses, de dies intensos d'àpats reunits amb la família al voltant d'una taula.
Cada dia té el seu plat típic, i durant aquests dies repassem les receptes més emblemàtiques a casa nostra. Avui aprendrem a fer una sopa de galets farcits per llepar-se els dits.

Els galets es mengen per Nadal Els galets es mengen per Nadal

INGREDIENTS PER AL CALDO:

  • 1 cuixa de gallina
  • 2 cuixes de pollastre
  • 1 carcassa de pollastre
  • 1 os de pernil
  • 1 os de genoll de vedella
  • Verdura: 6 pastanagues, 1 porro tallat per la meitat, 1 tros d'api, 2 naps, 1 xirivia
  • Uns 3 litres d'aigua
  • S'hi pot afegir un pot de cigrons cuits.
  • Sal

INGREDIENTS PER ALS GALETS (Uns 80 per a 4 persones):

  • Galets grossos
  • 300 g de carn picada
  • una mica de julivert picat
  • 1/2 llesca de pa de motlle remullat en llet
  • 1 ou
  • Sal

PREPARACIÓ DEL CALDO:

  • Posar la carn amb dos litres d'aigua en una olla gran. Quan comenci a bullir, afegir la resta de l'aigua. Coure a foc mitjà uns 45 minuts.
  • Afegir les verdures netes i la sal, i coure mitja hora més.
  • Posar els cigrons i coure mitja hora més.
  • Reservar el caldo. Es recomana fer-lo 24 hores abans i conservar-lo a la nevera, per desgreixar-lo.
Cal preparar un bon caldo Cal preparar un bon caldo

PREPARACIÓ DELS GALETS:

  • Barrejar la carn picada amb la resta d'ingredients.
  • Farcir els galets amb l'ajuda d'una mànega o una bossa de plàstic amb un forat a la punta.
  • Escalfar el caldo. Quan bulli, posar els galets a dintre. Coure els minuts que s'indiquin en funció de la pasta.
  • Servir ben calent. Si es vol, es pot acompanyar de trossos de carn, cigrons i ou dur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada