Us ve de gust un bon Xató? Feu-lo vosaltres mateixos!
Una senzilla recepta gastronòmica amb la qual us llepareu els dits
El xató és un plat molt popular
durant els mesos de fred a l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf,
on dediquen diferents festes a aquest àpat tradicional. El xató és una
salsa feta amb ametlles i avellanes torrades, molla de pa amb vinagre,
sal, oli i all, i la nyora. Una salsa que s'acompanya d'amanida
d'escarola amb anxoves, tonyina i bacallà.
Avui us acostem una de les receptes d'aquest plat boníssim perquè el pugueu gaudir a casa.
Avui us acostem una de les receptes d'aquest plat boníssim perquè el pugueu gaudir a casa.
INGREDIENTS (4 PERSONES)
- 1 o 2 escaroles ben blanques
- 200 g de morro de bacallà esqueixat (durant 1 hora, aprox.)
- 110 g de tonyina salada (feta a bocins i en remull 30 minuts)
- 6 anxoves
- 3 tomàquets
- 120 g d'olives arbequines
PER A LA SALSA
- 4 nyores (en remull unes 2 hores)
- 2 grans d'all
- 20 g d'ametlles
- 10 g d'avellanes
- 200 ml d'oli d'oliva
- 100 ml de vinagre
- sal
ELABORACIÓ
- Amb l'escarola i els tomàquets nets, talleu-los al vostre gust i prepareu-los en una safata. Escampeu-hi per sobre el bacallà, la tonyina, els filets d'anxova i les olives.
- Per fer la salsa, obriu les nyores i rasqueu-ne la polpa. Piqueu els alls, les ametlles i les avellanes i afegiu-hi la polpa de les nyores. Un cop ho tingueu tot al morter, feu voltar la mà de morter i hi aboqueu l'oli, el vinagre i la sal.
- Escampeu aquesta salsa per sobre l'amanida i ja podeu servir-ho. Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada