El president de la FEN, Gregorio Varela, ha assegurat que el consum dels caps d'aquests crustacis sol ser "esporàdic, i no regular ni freqüent" a Espanya, i per aquest motiu des de la Fundació han llençat un missatge de tranquil·litat.
La mateixa alerta des de fa 8 anys
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha recomanat limitar el consum de carn fosca dels crustacis, que està localitzada als caps, per reduir l'exposició al cadmi.Aquesta entitat manté l'alerta des del 2011, ja que un consum excessiu de cadmi pot provocar càncer. No obstant això, la FEN considera que el consum d'aquests animals és suficientment esporàdic com per poder disfrutar d'aquests plats, típicament nadalencs, amb tranquil·litat.
Un alt consum de cadmi provoca càncerL'AESAN ha llençat la seva alerta, un any més, atesos els resultats d'un estudi que es va fer entre el 2009 i el 2010 en què es va determinar que hi ha un gran nivell d'aquest metall en els caps dels crustacis com les gambes o els escamarlans.
Aquest component no té cap funció biològica en humans ni en animals i, encara que la seva absorció en l'aparell digestiu és baixa, tendeix a acumular-se en l'organisme entre 10 i 30 anys.
El cadmi és tòxic per al ronyó, i pot causar desmineralització dels ossos i, a llarg termini, càncer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada