El consum de carn, una de les indústries més potents i que aglutina més fans al voltant del món, pot perjudicar greument la salut, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquesta és una de les alertes sanitàries que ha generat més rebombori en els últims anys, ja que es relaciona la ingesta de carn vermella o processada amb un major risc de malaltia cardiovascular: entre un 3% i un 7%.
Una de les recomanacions més sonades és la de deixar de menjar els productes carnis processats: fumats, embotits o salsitxes, per exemple. Aquests articles es relacionen amb un augment d'un 18% de possibilitats de patir un càncer de còlon.

El pollastre, el nou perill als plats

Ara un nou estudi, a càrrec de la Northwestern Medicine and Cornell University (EUA), ha desvelat que també és perjudicial consumir un determinat plat de pollastre: el fregit o l'arrebossat. Segons han conclòs els investigadors, després de realitzar un estudi amb 30.000 pacients d'ambdós sexes, menjar aquests plats pot provocar greus problemes cardiovasculars.
L'informe mostra que hi ha un increment del 4% d'aquests casos, tot i que els autors no tenen suficients proves per formular una recomanació sanitària. Això sí: els estudis confirmen que preparar el pollastre amb olis de baixa qualitat (és a dir, els que no són d'oliva) aporta greixos nocius per a la salut. A més, també es desaconsella que es mengi la pell d'aquesta au.
La clau és canviar els hàbits d'alimentació
"Modificar la ingesta de proteïna animal és una important estratègia per disminuir el risc cardiovascular i la mort prematura per a la població general", assegura l'investigador principal de l'estudi. I és que els experts asseguren n'hi ha prou amb reduir 85 grams setmanals de carn per fer baixar en un 17% el perill.
Els professionals recomanen basar la dieta diària en peix, marisc i fonts de proteïna vegetal, com les nous i els llegums.