Cita gastronòmica a les Terres de l'Ebre per gaudir de la galera
Aquest crustaci és el protagonista de les Jornades Gastronòmiques de la Galera durant el mes de febrer
A més, els plats estan maridats amb vins DO Terra Alta, i podreu tastar, entre altres, arròs amb galeres, calamar i carxofa, suquet de galeres amb mongetes o galeres a la planxa amb flor de sal i oli d'oliva verge.
Consulteu les propostes.

Què són les galeres?
La galera és un crustaci de l'ordre dels estomatòpodes, d'un color groguenc i cos deprimit, que es troba als fons llimosos i sorrencs de les costes catalanes, on excava les seves galeries. És una espècie molt abundant als Països Catalans.És un producte que, en temporada (al mes de febrer), es pot trobar a mercats i botigues de peix fresc. I és que la galera s'acostuma a consumir fresca, cuinada de múltiples maneres, si bé és molt preuada pel bon gust que aporta a arrossos i guisats de peix.
Un crustaci, molt abundant a les Terres de l'Ebre, que és ric en nutrients, esdevenint font de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals. A més, és baixa en calories i de fàcil digestió.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada