Cita gastronòmica a les Terres de l'Ebre per gaudir de la galera
Aquest crustaci és el protagonista de les Jornades Gastronòmiques de la Galera durant el mes de febrer
A més, els plats estan maridats amb vins DO Terra Alta, i podreu tastar, entre altres, arròs amb galeres, calamar i carxofa, suquet de galeres amb mongetes o galeres a la planxa amb flor de sal i oli d'oliva verge.
Consulteu les propostes.
La millor època per menjar galeres és al mes de febrer
Què són les galeres?
La galera és un crustaci de l'ordre dels estomatòpodes, d'un color groguenc i cos deprimit, que es troba als fons llimosos i sorrencs de les costes catalanes, on excava les seves galeries. És una espècie molt abundant als Països Catalans.És un producte que, en temporada (al mes de febrer), es pot trobar a mercats i botigues de peix fresc. I és que la galera s'acostuma a consumir fresca, cuinada de múltiples maneres, si bé és molt preuada pel bon gust que aporta a arrossos i guisats de peix.
Un crustaci, molt abundant a les Terres de l'Ebre, que és ric en nutrients, esdevenint font de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals. A més, és baixa en calories i de fàcil digestió.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada