Cuina
'El peix a les cuines del món': sopars gastronòmics al Museu Marítim
Gustau NerínBarcelona. Dilluns, 17 de febrer de 2020
2 minuts


El Museu Marítim ha organitzat un cicle de sopars gastronòmics sobre El peix a les cuines del món. Se'n celebrarà un dijous cada mes, entre el febrer i el novembre, al restaurant Norai, ubicat al mateix edifici de les Drassanes.
Hi haurà àpats dedicats a la gastronomia de Portugal, el Brasil,
l'Argentina, el Japó, la Xina, les Filipines, l'Àfrica i Andalusia. El
27 de febrer hi haurà el primer sopar, a càrrec de la Casa Portuguesa.
Podeu consultar la programació sencera a la pàgina web del museu.
La reserva cal fer-la telefònicament. Aquesta activitat s'insereix en
la celebració dels 500 anys de la volta al món de Magalhães i Elkano.
Col·laboren amb aquesta iniciativa, el quart cicle de sopars
gastronòmics del Museu Marítim, la cooperativa de peix de la Barceloneta
Cap a Mar, la revista Cuina i la D.O. Penedès.

Josep Sotarrats, de la revista Cuina, ha explicat que l'experiència gastronòmica en aquests sopars ajudarà a entendre les diferents formes de menjar al món i oferirà un panorama ben divers i complet, també, dels immigrants que són a casa nostra. Però, a més a més, Soterrats ha recordat que la sala on es farà el sopar, a l'edifici de les Drassanes, és absolutament excepcional. De nit, encara té un aspecte més fascinant: "és una gran experiència menjar-hi", comenta, i recorda que aquesta sala només s'obre al vespre en condicions excepcionals, i que els sopars gastronòmics són una ocasió magnífica per a gaudir-lo.
Restaurant Norai. Foto cedida pel Museu Marítim de Barcelona.
Leonor Castro Pinto, xef de la Casa Portuguesa, la responsable del
primer sopar del cicle, ha explicat que la gastronomia és una bona forma
de conèixer en una cultura. En el seu cas, per introduir-nos a la cuina
del peix a Portugal, ha optat per un àpat en què es reflecteix tota la
tradició culinària portuguesa: s'iniciarà amb una sopa, tal i com és
típic a Portugal, inclourà unes cloïsses, i com a plat fort s'oferirà un
bacallà al forn, tot un emblema del país.

La preparació i els serveis dels Sopars Gastronòmics anirà a càrrec del restaurant Norai, que treballa amb joves en formació, amb l'ajuda de restauradors de diferents llocs del món instal·lats a Barcelona. El peix serà subministrat per Cap a Mar, cooperativa marinera de la Barceloneta portada per dones, en un intent de potenciar el producte de proximitat. Ciscu Olivella, de la D.O. Penedès afirma que aquest any hi haurà cellers nous que participaran en la iniciativa, davant de l'èxit de l'any passat.
Les persones que assisteixin a 5 dels 8 sopars gaudiran d'un regal molt especial: una navegació al Pailebot Santa Eulàlia, el vaixell emblema del Museu Marítim.

Josep Sotarrats, de la revista Cuina, ha explicat que l'experiència gastronòmica en aquests sopars ajudarà a entendre les diferents formes de menjar al món i oferirà un panorama ben divers i complet, també, dels immigrants que són a casa nostra. Però, a més a més, Soterrats ha recordat que la sala on es farà el sopar, a l'edifici de les Drassanes, és absolutament excepcional. De nit, encara té un aspecte més fascinant: "és una gran experiència menjar-hi", comenta, i recorda que aquesta sala només s'obre al vespre en condicions excepcionals, i que els sopars gastronòmics són una ocasió magnífica per a gaudir-lo.


La preparació i els serveis dels Sopars Gastronòmics anirà a càrrec del restaurant Norai, que treballa amb joves en formació, amb l'ajuda de restauradors de diferents llocs del món instal·lats a Barcelona. El peix serà subministrat per Cap a Mar, cooperativa marinera de la Barceloneta portada per dones, en un intent de potenciar el producte de proximitat. Ciscu Olivella, de la D.O. Penedès afirma que aquest any hi haurà cellers nous que participaran en la iniciativa, davant de l'èxit de l'any passat.

Les imatges de recurs no es corresponen amb els plats que se serviran als Sopars Gastronòmics.

Memòria històrica
Pot un monument franquista ser patrimoni de la humanitat?

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada