Ingredients:
(per a 4 persones)
600 g de calamars
1 kg de musclos de roca
4 grans d’all
1 ceba
un tros de pebrot verd
3 tomàquets madurs
1 copa de conyac
1 copa de vi blanc
sal, oli d’oliva
un trosset de bitxo
pebre vermell i negre
una mica de sucre
Elaboració:
Netegem els musclos, els podem en una cassola tapats i al foc. Quan són oberts hi tirem una copa de vi blanc. Tanquem el foc i els deixem reposar tapats.
En una cassola, posem oli i fem sofregir dos grans d’all tallats. Tot seguit, hi afegim el calamar a rodanxes i també el deixem coure. Quan perdi l’aigua, l’en retirem.
Després, al mateix oli, tirem la ceba picada, el pebrot verd a trossets i quan la ceba sigui transparent, hi afegim el tomàquet ratllat, amb una mica de sal i de sucre. Ho deixem coure.
Al final de la cocció, hi afegim una copa de conyac i el tros de bitxo. Hi posem una mica de pebre vermell i de pebre negre. Si la salsa surt massa espessa, hi afegim una mica de l’aigua de bullir els musclos.
Posem els calamars a la cassola, que facin xup-xup uns minuts i, abans de tancar el foc, hi afegim els musclos. Si cal, rectifiquem de sal. I ja ho podrem servir.
(per a 4 persones)
600 g de calamars
1 kg de musclos de roca
4 grans d’all
1 ceba
un tros de pebrot verd
3 tomàquets madurs
1 copa de conyac
1 copa de vi blanc
sal, oli d’oliva
un trosset de bitxo
pebre vermell i negre
una mica de sucre
Elaboració:
Netegem els musclos, els podem en una cassola tapats i al foc. Quan són oberts hi tirem una copa de vi blanc. Tanquem el foc i els deixem reposar tapats.
En una cassola, posem oli i fem sofregir dos grans d’all tallats. Tot seguit, hi afegim el calamar a rodanxes i també el deixem coure. Quan perdi l’aigua, l’en retirem.
Després, al mateix oli, tirem la ceba picada, el pebrot verd a trossets i quan la ceba sigui transparent, hi afegim el tomàquet ratllat, amb una mica de sal i de sucre. Ho deixem coure.
Al final de la cocció, hi afegim una copa de conyac i el tros de bitxo. Hi posem una mica de pebre vermell i de pebre negre. Si la salsa surt massa espessa, hi afegim una mica de l’aigua de bullir els musclos.
Posem els calamars a la cassola, que facin xup-xup uns minuts i, abans de tancar el foc, hi afegim els musclos. Si cal, rectifiquem de sal. I ja ho podrem servir.
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot
Sostenir
un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb
la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts
subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al
diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan
us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.
Vicent Partal
Director de VilaWeb
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada