divendres, 27 de gener del 2017

Exercita el calçot

BONS FUMS

Exercita el calçot

En aquests restaurants de la capital et sentiràs com si estiguessis a la Festa de la Calçotada de Valls aquest diumenge

0

Exercita el calçot


Ho notes, ¿oi? És temps de calçots, és clar que sí, però a tu el temps no et sobra. Afortunadament, Barcelona ofereix la possibilitat de celebrar copioses calçotades dins els seus límits: en aquests restaurants el teu cos estarà en el ventre de la bèstia, d'acord, però la teva ment viatjarà fins a una masia celestial del camp tarragoní.
A Sants, les graelles de Can Manel treballen sense parar. Costelles de xai, cuixes de pollastre, botifarres, carxofes, verdures. La desfilada és interminable. Però ara les seves brases tenen com a estrella convidada el calçot. En aquest foc es fan les coses bé. Per 33 euros, en tindràs una abundant ració d'unes 20 peces, segons carnívors, postres i cava. Si decideixes salpebrar la calçotada amb uns cargols, hauràs cantat bingo: també són de traca.
L'Antic Forn
Pintor Fortuny, 28
Can Xurrades
Casanova, 212
El Disbarat
Montseny, 14
Can Manel
Galileu, 85
El Canalla
Major de Sarrià, 95
El Jardí de l’Àpat
Albert Llanas, 2
VETERANÍSSIM FOC
Anem a la jungla del Raval. Allà, L'Antic Forn suma a la seva carta de cuina catalana tradicional uns calçots molt competitius. Els couen del novembre al març en el seu veteraníssim foc, i el restaurant disposa de prou espai per albergar grups d'amics o reunions familiars. El menú de calçotada surt per 30 euros i inclou carns (botifarra i be o entrecot), begudes i postres (crema catalana, 'what else?'). Més cèntric ­impossible.
El restaurant Can Xurrades no està per xorrades: els calçots que factura són producte de Valls de la millor qualitat i puresa. Galons. La seva ­graella de carbó fa molt de temps que acaricia aquest producte. I la resta de menjar que passa per les brases també fa honor a la reputació dels seus calçots, dels més apreciats a l'Eixample.
Treu el boli i apunta els dígits: 12 calçots, mitja mitjana a la brasa de 250 grams, postres, cafè i 'chupito' a canvi de 40 euros. També pots demanar calçots com a plat individual.
SALSA SENYORIAL
Si puges més amunt i t'acostes a Gràcia, trobaràs un lloc que s'ha guanyat la glòria calçotaire. La taverna catalana El Disbarat rendeix culte a aquesta hortalissa, la mima, la cuina amb sapiència en brasa de carbó, li prepara un romesco senyorial i la inclou en un menú combinat a 26 euros amb segon a escollir (broda les carns a la graella) i postres. Compte amb la seva matèria primera: parlem de calçots ecològics de l'Alt Penedès. De tonteries, les justes.

Texto Alternativo

Restaurant El Disbarat, al carrer Montseny. ELISENDA PONS
Si pugem una mica més, l'aroma dels calçots ens conduirà a El Canalla, a l'ínclit barri de Sarrià. Cada nit i els caps de setmana, el seu grill Josper també té espai per a aquesta preada ceba. I et costarà Déu i ajut no ficar el dit a la seva salsa romesco: pecat mortal. Per cert, també seria pecat no anar a El Jardí de l'Àpat, un dels santuaris calçotaires més emblemàtics de Barcelona. Solera. Infal·libilitat. Per la raonable xifra de 32 euros, calçots de Valls, graellada de carn, torrada amb tomàquet, postres i migdiada de tres hores. Normal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada