fesols_de_santa_pau
Santa Pau és un dels molts pobles del país que fa la festa major d’hivern per Sant Antoni. Però en aquest poble de la Garrotxa hi ha un acte que sobresurt del programa: la fesolada. Es tracta d’una degustació del producte estrella de la zona, les famoses mongetes de Santa Pau, que es fa al bell mig de la plaça porticada del poble el diumenge de la festa. Hi participen diversos restaurants de la contrada, es poden provar diversos plats amb un sistema de tiquets, i tots els plats tenen els fesols com a ingredient protagonista.
Enguany catorze restaurants de la zona participen en la festa i a més hi ha tres productes convidats: la castanya de Viladrau, el vermut Yzaguirre i els productes làctics de la cooperativa la Fageda. Entre els tastets que s’hi oferiran hi ha propostes per a tots els gustos: combinacions clàssiques com ara fesols amb botifarra -normal i de perol-, les tradicionals truites, combinats amb sèpia o calamar… Però alguns restaurants també presenten combinacions més atrevides com ara fent de base d’un pop a la gallega, amb brandada de bacallà o acompanyant una truita de riu fumada.
Però aquest cap de setmana a Santa Pau s’hi poden fer més coses a part de menjar mongetes. La fesolada forma part de la fira de Sant Antoni, que es fa pels carrers del poble i s’hi pot trobar de tot: artesania, embotits, dolços… Diumenge també es farà una cercavila de benvinguda, es beneiran animals domèstics i de tir i es cantaran els goigs de Sant Antoni. I dissabte al vespre hi ha programat un concert on a l’intermedi se sortejarà un porquet entre els assistents.

[Heu pensat que ajudaríeu molt VilaWeb aportant-hi una petita quantitat per a fer-vos-en subscriptors? Cliqueu ací per apuntar-vos-hi. I gràcies per llegir-nos.]