El món de la cervesa artesana està vivint un període d’expansió i cada vegada hi ha més varietats, més elaboradors i cerveses provinents d’indrets més variats del país. Per això una cita especialitzada com el Barcelona Beer Festival ha viscut un creixement inusitat en els darrers anys: amb poc temps ha canviat d’emplaçament tres vegades per poder fer front a l’oferta i la demanda creixent. Per això enguany s’ha traslladat a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, on durant tot el cap de setmana es podran degustar més de 450 cerveses diferents.
El festival funciona amb un sistema de fitxes que dóna accés a una gran barra amb més de 100 tiradors instal·lats. Durant els tres dies de durada del festival hi aniran rotant les 450 varietats diferents de cervesa participants. Com que els gustos i interessos del públic no es poden predir, no es pot avançar el moment en què serà servida una varietat concreta. Tot i això, l’organització procura que sempre hi hagi un equilibri d’estils, procedències i interessos. Així es podran tastar cerveses de tot el món de varietats molt diferents: pilsner, Irish red, cerveses fetes amb blat, indian pale ales, porters, làmbiques…

El Barcelona Beer Festival entén el consum de cervesa com a una activitat gastronòmica i per això programa tot d’activitats al voltant de la degustació. Així mentre duri el festival es faran diversos tastos guiats, presentacions de marques i conferències per difondre la cultura de la cervesa. També inclou el programa ‘Meet the brewer’, una barra autònoma on es poden conèixer a tot d’elaboradors internacionals de cervesa i conèixer de primera mà el producte que fan. També hi haurà estands de menjar que oferiran una gran varietat de plats: formatges, entrepans, hamburgueses, tapes asiàtiques, croquetes…

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]