La Ruta del Bacallà protagonitza la dieta de la Quaresma
Les jornades gastronòmiques inclouen diversos menús, tastets i fins i tot un llistat de les bacallaneries històriques de la ciutat
Per: Redacció
10.03.2017 02:00
Vilaweb
El bacallà és un dels productes més versàtils del nostre receptari i es pot menjar de desenes de maneres diferents. Per això un dels eixos de la Ruta del Bacallà són els menús que ofereixen una dotzena de restaurants i que tenen aquest peix com a plat principal. El presenten en formats molt diferents, que van des de l’escuma de bacallà que farceix un tomàquet a un tros de morro fet a l’empordanesa. També molts plats combinen el bacallà amb altres productes de temporada, com ara un filet arrebossat acompanyat amb salsa de calçots o un arròs amb bacallà i carxofes.
Però si el que es vol és tastar diversos plats protagonitzats pel bacallà, la ruta també comprèn gairebé una vintena de tapes. Amb un preu de sis euros, divuit restaurants de Barcelona ofereixen platets que tenen el bacallà com a producte estrella. Entre l’oferta hi ha de tot: composicions clàssiques com ara bunyols amb salsa picant i esqueixades però també tapes molt creatives com ara una pizza de bacallà a la pil-pil o emulsionat a sobre una torrada amb una piruleta de parmesà.
Però la Ruta del Bacallà no només es queda amb la part gastronòmica i també vol fer difusió de les qualitats del producte. Per això inclou un llistat de bacallaneries de tot Barcelona compromeses en oferir bacallà de la millor qualitat i procedència. Hi participen una vuitena d’establiments que formen part del Gremi de Bacallaners, la majoria es troben als mercats municipals i algunes parades són històriques.
[Heu pensat que ajudaríeu molt VilaWeb aportant-hi una petita quantitat per a fer-vos-en subscriptors? Cliqueu ací per apuntar-vos-hi. I gràcies per llegir-nos.]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada