dijous, 1 de novembre del 2018

Recepta per fer panellets de pinyons... t'hi atreveixes?

tots sants
 

Recepta per fer panellets de pinyons... t'hi atreveixes?

Una proposta de la popular blocaire Dolorss Mateu

per Dolorss Mateu, Lleida, 1 de novembre de 2018 a les 23:46 |
Pastissers de Sabadell preparant panellets | Juanma Peláez
Celebrarem la castanyada, oi? Dons apa, a fer panellets que no és gens complicat

Ingredients per a unes 30-35 unitats:

Per a la massa:
300gr de farina d’ametlla
150gr de sucre
100gr de moniato rostit
1 rovell d'ou
1 culleradeta de sucre avainillat
ratlladura de llimona

Arrebossat:
150-200gr de pinyons
1 rovell d'ou

Per fer la massa barregeu tots els ingredients de la mateixa i el moniato que estigui ben aixafat amb una forquilla. Podem emprar un robot o fer-ho amb les mans. Es barreja seguida.

Feu una bola, emboliqueu en film transparent i deixeu a la nevera d'un dia per l'altre.

Per fer els panellets traieu la massa de la nevera i passats uns minuts feu unes boletes de uns 15 grams cada una amb aquest massapà.

Poseu els pinyons en un plat junt amb el rovell de l'ou, remeneu bé i arrebosseu les boletes en aquesta barreja de pinyons.

Col·loqueu els panellets en una safata amb paper de forn, els introduïu al forn preescalfat a 180º, encès dalt i baix, en el segon nivell d'altura, per espai d'uns 8 minuts.

NOTA: La farina d’ametlla és ametlla en pols

**Per rostir els moniatos es pot fer al forn a 180º fins que estiguin tous al tacte, o bé al microones.

** El temps de cocció depèn de la mida dels mateixos i de la quantitat, més de 30 minuts al forn i a partir de 5 minuts al microones.

** Arrebossar el massapà amb els pinyons no és tasca fàcil, encara que també es poden passar primer les boletes en el rovell d’ou batut i després pels pinyons que haurem posat en un plat.

** El temps de permanència en el forn és orientatiu depèn de la mida dels mateixos, però cal estar atents ja que es poden cremar o quedar durs de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada