A Valls, la temporada de calçotades comença de manera oficial dissabte amb la
Jornada Gastronòmica del Calçot a Valls.
L’esdeveniment és una gran festa que té la ceba dolça com a
protagonista i aplega els principals restauradors de l’Alt Camp amb
diversos xefs de prestigi, cellers i agricultors. Carme Ruscalleda, que
acaba de tancar l’etapa al seu restaurant Sant Pau, serà l’encarregada
d’arrencar el primer calçot. Aquest acte carregat de simbolisme dóna per
encetada la temporada de calçots i es farà en un camp proper a Valls on
es produeix la IGP Calçot de Valls.
La plaça del Pati serà l’escenari central de la festa, amb el Mercat
de Tastets de Cuina de Calçot. Allà, diversos restaurants de la comarca
oferiran una desena d’especialitats diferents amb el calçot com a
ingredient principal. El preu de la tapa o ració costa dos euros i es
podrà maridar amb els vins de sis cellers de la Denominació d’Origen
Tarragona a un euro la copa. En el decurs de la festa, també s’atorgarà a
Carme Ruscalleda el títol d’Amiga de l’Autèntica Calçotada.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
Un altre dels actes destacats de la jornada són les demostracions de
cuina, en què cada any participen un bon reguitzell de cuiners de
prestigi. L’objectiu és explorar totes les possibilitats gastronòmiques
que el calçot ofereix i per això protagonitzarà diversos plats. Enguany
hi participaran els xefs Albert Raurich, del restaurant especialitzat en
cuina asiàtica Dos Palillos; Carles Abellán, del restaurant barceloní
La Barra; i Joel Castanyé, del restaurant La Boscana, de Bellvís, que
opta per la cuina tradicional de qualitat.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada