A Valls, la temporada de calçotades comença de manera oficial dissabte amb la Jornada Gastronòmica del Calçot a Valls. L’esdeveniment és una gran festa que té la ceba dolça com a protagonista i aplega els principals restauradors de l’Alt Camp amb diversos xefs de prestigi, cellers i agricultors. Carme Ruscalleda, que acaba de tancar l’etapa al seu restaurant Sant Pau, serà l’encarregada d’arrencar el primer calçot. Aquest acte carregat de simbolisme dóna per encetada la temporada de calçots i es farà en un camp proper a Valls on es produeix la IGP Calçot de Valls.
La plaça del Pati serà l’escenari central de la festa, amb el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot. Allà, diversos restaurants de la comarca oferiran una desena d’especialitats diferents amb el calçot com a ingredient principal. El preu de la tapa o ració costa dos euros i es podrà maridar amb els vins de sis cellers de la Denominació d’Origen Tarragona a un euro la copa. En el decurs de la festa, també s’atorgarà a Carme Ruscalleda el títol d’Amiga de l’Autèntica Calçotada.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu