Comença la Garoinada de Palafrugell, que difon les propietats gastronòmiques de l’eriçó de mar
Una dotzena de restaurants de Palafrugell, Llafranc i Calella
ofereixen menús de degustació en què aquest fruit de mar és l'element
principal
Per: Redacció
16.01.2020 17:00
VILAWEB
La temporada òptima de la garoina, coneguda també com a eriçó de mar, és entre els mesos de gener i març.
Aquest animal marí de la família dels equinoderms no és gaire preuat en
molts indrets de la costa, però sí a l’Empordà i a l’Alguer. Per això
ja fa anys que Palafrugell organitza cada hivern la Garoinada, unes jornades gastronòmiques dedicades a aquesta menja, que es fan del 17 de gener al 31 de març.
Hi participen una dotzena de restaurants i una desena d’hotels repartits entre Palafrugell, Llafranc i Calella de Palafrugell. Cadascun ofereix un menú especial basat en les garoines, que habitualment es mengen crues com a aperitiu. Acabades de pescar, es parteixen pel mig i és quan s’aprecia millor el gust de mar que té la seva carn. Però es poden menjar de més maneres: gratinades, estofades amb patates, acompanyant la pasta i l’arròs, etc…
Hi participen una dotzena de restaurants i una desena d’hotels repartits entre Palafrugell, Llafranc i Calella de Palafrugell. Cadascun ofereix un menú especial basat en les garoines, que habitualment es mengen crues com a aperitiu. Acabades de pescar, es parteixen pel mig i és quan s’aprecia millor el gust de mar que té la seva carn. Però es poden menjar de més maneres: gratinades, estofades amb patates, acompanyant la pasta i l’arròs, etc…
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
Conjuntament amb l’oferta gastronòmica, també s’ofereixen visites dels atractius culturals de la comarca i una sortida amb un vaixell d’època.
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada