‘De fet, el tortell de Reis és un brioix enriquit, que vol dir que hi posem una mica més de mantega, i que podem substituir l’aigua per llet o per un ou més.’ Així comença l’explicació de com fer el tortell de Reis que ens fa el forner artesà Lluís Artés, del Forn de la Plaça d’Alella. Amb ajut de les imatges, potser us animareu a provar de fer aquestes postres tradicionals de la diada més màgica de l’any.

Elaboració
:
Dins un bol, fem una muntanyeta amb la farina i, dins, hi introduïm el sucre, la sal, el llevat i l’ou. Comencem a barrejar la pasta amb les mans i hi anem afegint l’aigua a poc a poc, a mesura que la pasta la va absorbint. Quan la pasta comenci a agafar textura hi afegim la mantega (a punt de pomada) en dues tongades. La mantega no s’hi posa abans perquè el greix envolta les partícules de la farina i això dificulta el procés de pastar. També s’hi afegeix la canyella i les ratlladures de llimona i taronja.
Quan la pasta comenci a fer el tel sense trencar-se, es deixa reposar trenta minuts, tapada amb un drap humit. Això reforça la massa de manera que, en acabat, només caldrà pastar-la cinc minuts més i ja la tindrem a punt.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu