espàrrecs al terra
En arribar la primavera, en apujar les temperatures, hi ha moviments subterranis imparables, com l’empenta de les gemmes de l’esparreguera, que surten al medi aeri buscant la llum solar. Aquests brots immadurs, projectes de les fulles i fil·locladis de la planta, són considerats, amb raó, un aliment exquisit. Buscats i valorats des de sempre, del temps dels romans i potser abans, quan eren recol·lectats de marges i boscos als mesos d’abril, maig i en alguns punts en juny, avui en dia encara ens sorprenen quan els trobem.
De la recollida silvestre s’ha passat a la seua domesticació i cultiu. Així, ara disposem d’espàrrecs de bosc i marge, els «trigueros» castellans, espàrrecs verds més grossos, i també morats i blancs, els quals són coberts per evitar que generen clorofil·la. Cultiu de temporada si els volem frescos, per a tindre espàrrecs al nostre hort primer hem de conèixer aquesta curiosa planta. Per aquest motiu, parlarem del cultiu dels espàrrecs verds, que són els més freqüents.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.