Fem una boníssima coca de recapte amb samfaina i anxoves
Una recepta senzilla per aprofitar els productes frescos que tenim a casa, amb boníssimes anxoves per sobre
Aprofitar els productes frescos que es tenen a
casa és una bona opció per evitar el malbaratament d'aliments. I aquests
dies a casa, són moltes les opcions disponibles per fer àpats diferents
i ben bons per a tota la família.
Avui us proposem elaborar una coca de recapte, un dels plats més típics de les terres de Ponent. S'acostumen a fer amb les hortalisses de l'hort, i se li afegeixen altres productes, com poden ser botifarra, anxoves, olives... el que vingui de gust!
Avui us proposem elaborar una coca de recapte, un dels plats més típics de les terres de Ponent. S'acostumen a fer amb les hortalisses de l'hort, i se li afegeixen altres productes, com poden ser botifarra, anxoves, olives... el que vingui de gust!
Així, us expliquem com preparar una coca de recapte amb samfaina, anxoves i olives.
INGREDIENTS:
- 500 g de farina de força.
- 30 g de llevat fresc.
- 250 ml. d'aigua tèbia.
- Dues cullerades grans d'oli d'oliva verge extra.
- Una mica de sal.
- Samfaina casolana.
- Anxoves en oli d''oliva.
- Olives negres.
ELABORACIÓ:
- Comencem barrejant bé la farina i la sal en un bol.
- Desfem el llevat en aigua tèbia, i ho barregem tot, junt amb les dues cullerades d'oli. Ha de quedar una massa ben elàstica.
- Posem la massa en una superfície neta i seca, i seguim amassant.
- Fem una bola i la deixem reposar 15 minuts tapada amb un drap.
- Tornem a pastar, li posem oli per sobre i la tornem a deixar reposar tapada 30 minuts.
- Estirem la massa sobre paper de forn en una safata, i la deixem reposar mitja hora més en un lloc càlid.
- Hi posem la samfaina per sobre, les anxoves i les olives, al gust.
- Ho posem al forn prèviament escalfat a 220°, i coem la coca 20 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada