Deltebre estrena unes jornades gastronòmiques dedicades a la tellerina
Una dotzena de bars i restaurants del poble ofereixen menús protagonitzats per aquest mol·lusc
Generalment les tellerines se solen consumir com un aperitiu o com a segon plat, però també pot ser l’acompanyament de molts plats de peix. En el cas de les jornades gastronòmiques, s’ofereix de maneres molt diverses: en forma de crema, acompanyant plats de pasta, protagonitzant una fideuada o complementant plats de carn com ara el secret ibèric. També es presenta saltejada i amanida en mil estils diferents: amb pebre, all i julivert, cítrics, i, fins i tot, acompanyada de la salsa japonesa yakitori.
De nom científic ‘donax trunculus’, la tellerina és un petit mol·lusc bivalve, amb la closca llisa de forma triangular. Antigament es trobava enterrada a la sorra, però actualment viu en colònies als fons arenosos propers al litoral, on es pesca amb mètodes artesanals o semiindustrials.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada