diumenge, 23 d’abril del 2017

Les 6 màximes per acostar-se al món del vi

Reportatges

Les 6 màximes per acostar-se al món del vi

Recollim algunes frases de personatges del sector que ens ajudaran a perdre la por i a apropar-nos al vi

per Redacció 19/04/2017
Vadevi                                               



El món del vi a vegades fa un cert respecte. La frase “és que jo no hi entenc”  la fem servir moltes vegades perquè sembla que si no tenim uns coneixements tècnics no podem triar bé, ni gaudir, ni tant sols tastar-lo quan el demanem al restaurant. 

A Vadevi.cat hem recollit afirmacions de responsables de cellers, prescriptors de màxim nivell i personatges capdals del món del vi, que ens ajudaran a apropar-nos al vi per gaudir-lo plenament.


1.- “El vi és per beure, no per dissertar-hi”. Pere Obrador, responsable del celler Ànima Negra de Mallorca ho té clar. Diu que està bé parlar del vi que un es pren, només faltaria, però ha de quedar clar que no és el seu objectiu. No s’ha fet per això. S’ha fet per beure i gaudir-lo, i si pot ser en companyia millor.

Pere Obrador, enòleg d'Ànima Negra | M.R.F.


2.- “Per saber quin vi ens agrada només cal, tastar i tastar i comparar”, diu la sommelier Meritxell Falgueras. I és que moltes vegades quan hem trobat un vi que ens agrada tendim a beure sempre el mateix. Falgueras proposa provar de deixar aconsellar-nos per perdre la por a tastar vins nous. Si no ens agraden no passa res, però si no tastem, mai tindrem clar quins tipus de vins ens agraden i quins no.



3.- “El responsable del vi és qui l’ha fet no qui se’l pren”. Luís Gutierrez, tastador de la revista Wine Advocate de Robert Parker assegura que massa vegades com a consumidors ens sentim responsables del vi que ens estem bevent i això encara fa més respecte i encara tenim més por de dir si ens agrada o no. Ell recorda que aquesta no és la nostra responsabilitat. Hem de tastar sense por, perquè aquell vi només ens el bevem, no el fem. No és la nostra responsabilitat.



4.- “El vi semprer és millor acompanyat. És per socialitzar les persones” diu Xavier Garcia, d'Alella vinícola. Garcia sap que un tastador, un sommelier, o un enòleg, beu vi en solitari, per coneìxer aquell producte i per analizar-ho, però la majoria de la poblaciò ni és sommelier ni és enòloga. És per això que Garcia recorda que el vi serveix per socialitzar les persones i que acompanyat, el vi, sempre és millor.


Xavier Garcia Alella Vinícola | M.R.F


5.- “El vi és beure’l no per guardar-lo” El cambrer de vins del Celler de Can Roca, Josep Pitu Roca, ha detectat en el darrers temps que molta gent que li agrada el vi el té guardat. Ell demana però, que el vi es begui. I proposa a més que a l’etiqueta es deixi marcada la data en que s’ha begut i quines persones l’han compartit. Diu que és més interessant que no pas guardar una ampolla a casa per grans ocasions.


Josep Roca | Celler de Can Roca

6.- “Fem vins que arrenquin somriures” diu Anna Espelt, enòloga i propietària del Celler Espelt de l’Empordà. Espelt no té cap mena de dubte que el seu és un producte que dona plaer. Que és cultural, que va bé pels àpats però que també explica territori. Ara bé. Si no arrenca un somriure, potser no està aconseguint el més important.



Per tant, fora por, fora excuses, a beure molt de vi i de diferents tipus. Deixem-nos aconsellar, però no deixem que ens intimidin.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada