dilluns, 3 d’abril del 2017

Les quinze millors cartes de vi de restaurants de Catalunya

Actualitat 
                                                            

Les quinze millors cartes de vi de restaurants de Catalunya

L'acte de lliurament dels Premis Cartavi ha tingut lloc al Palau de Pedralbes i ha estat presidit per la Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el President de l'AVC, Valentí Roqueta, entre d'altres personalitats del sector

per Eva Vicens 03/04/2017 
VADEVI                                               
Josep Roca ha estat reconegut amb el Premi Especial Cartavi per la seva difusió del vi català | E.V.

Aquest dilluns 3 d'abril s'han lliurat els Premis Cartavi de l'edició 2016 en un acte que ha reunit un centenar de persones al Reial Palau de Pedralbes i que ha comptat amb l'assistència, entre d'altres, de la Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el President de l'Associació Vinícola Catalana -organitzadors del certamen-, Valentí Roqueta, així com altres autoritats i diversos presidents de les Denominacions d'Origen d'arreu del país.

El certamen premia aquelles cartes de restaurant que tenen major presència de vi català. I, un any més, l'avaluació s'ha fet diferenciant els restaurants per categories: "A", identifica els restaurants de més de 40 euros; "B", els restaurants d'entre 20 i 40 euros; i "C" els qui ofereixen menús de màxim 20 euros. Dels cinquanta cellers finalistes, els guanyadors, per comarques i categories, han estat els següents:

A les comarques de Tarragona
Categoria A: Hotel Villaretiro de Xerta
Categoria B: El Cairat, de Falset
Categoria C: Restaurant Piscolabis de Móra d'Ebre

A les comarques de Lleida
Categoria A: La Boscana, Bellvís
Categoria B: Lo Pons, de Pons
Categoria C: Restaurant 2007, la Fuliola

A les comarques de Girona
Categoria A: Vicus de Pals
Categoria B: Llevataps de Girona
Categoria C: Cal Músic de Figueres

A les comarques de Barcelona
Categoria A: Ospi, Sallent
Categoria B: El Cigró d'Or, Vilafranca del Penedès
Categoria C: La Gurmeteria, de Terrassa

A Barcelona ciutat
Categoria A: Windsor
Categoria B: La Llavor dels Orígens
Categoria C: Ajoblanco

Enguany, a més, s'ha lliurat el Premi Cartavi especial al reconegut sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca de Girona. Roca ha agraït la menció dient que és "un afortunat de poder ensenyar el que fem al món". "El panorama dels cellers ha canviat moltíssim en els últims anys i em sento molt orgullós de ser-ne ambaixador", ha afegit.

Valentí Roqueta feia aquest balanç de l'actual edició:  "Estem molt satisfets d'aquesta vuitena convocatòria que ens permet un any més continuar estrenyent els llaços entre cellers, restaurants i consumidors. Creiem que fa falta aquest tipus d'accions per a empatitzar més amb el consumidor final i donar-li a conèixer els vins tan singulars i excepcionals que es fan a Catalunya". I afegia: "El vi és el fil conductor de la història d'un país i ensenya el cantó més humà de les persones que el fan".

El jurat de l’edició d’enguany ha estat format per Ramon Sentmartí, Director General de Prodeca, Anna Vicens, Presidenta de l’Associació de Sommeliers de Catalunya, Pere Chias, President del Gremi de Restauració de Catalunya, Paco de la Rosa, Vocal l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Domingo Valiente, Secretari General de FIVIN, Xavier Agell, Coordinador General de l’INCAVI i Xavier Pié, President la D.O Catalunya. Tots ells han analitzat i decidit els guanyadors entre els 50 restaurants finalistes que havien escollit els jurats territorials.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a consumidors,  restauradors i sommeliers a potenciar el consum vi de la nostra terra, en especial, als restaurants del territori català. CARTAVI  compta amb  la col·laboració de l’INCAVI, de l’Associació Catalana de Sommeliers i de FIVIN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada